Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 1539 találat

Kolbászos bableves

A babot, a felkarikázott répaféléket, a felkockázott zellert, a vörös- és fokhagymát, a zöldpaprikát, a paradicsomot babérlevéllel, néhány szem borssal és sóval ízesített, bő vízben főzzük félpuhára. Ekkor adjuk hozzá a ... tovább

Pulykamell tejfölös hagymamártásban

A pulykamellet érmékre vágjuk, majd sóvaz, borssal meghintjük. Az olaj vaj keverékét felhevítjük és a húst elősütjük rajta. Kivesszük és félretesszük. A félfőre vágott hagymát a zsiradékon megfonnyasztjuk, kevergetve, kis ... tovább

Zöldségekkel párolt sertésborda

A felszeletelt karajt kiverjük és a hártyáit bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajban elősütjük. Kivesszük és félretesszük. A sütőzsiradékba dobjuk a köményt, majd ha pattogni kezd, hozzáadjuk a félkarikára ... tovább

Citrom sóban

Lehetőleg, kezeletlen héjú citromokat válasszunk, ha nem megy, sikáljuk le, alaposan, a citromokat mosogatószerrel és kefével. Áztassuk a citromokat forró vízbe, három-négy órát vagy tegyük a mikróba 2-3 percig, alacsony fokozatra, ... tovább

Ras el hanout

"A bolt legjobbja" szerény névre hallgat ez a fűszerkeverék, igazából tényleg minden üzletben, más és más keverék kapható, ebből a remek marokkói fűszerkeverékből. Mi ezekből az összetevőkből állítottuk elő, tessék ... tovább
cimkékFűszerkeverékek

Burgonyás palacsinta

A héjában főtt burgonyát áttörjük, majd a többi hozzávalóval elkeverjük. Ha édes töltelékkel töltjük, a borsot hagyjuk el. Palacsintasütőben süssük meg, a szokásos módon. Az első sütés előtt, kevés olajat használjunk. ... tovább

Mentás zöldborsósaláta

A zöldborsót kevés cukorral és sóval ízesített vízben 5-6 percig főzzük, majd lecsepegtetve félre tesszük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk, a petrezselymet és a mentát finomra vagdaljuk, a sajtot durvára reszeljük. A lime ... tovább

Hagymás harcsafilé, zöld burgonyapürével

A halfilét szeletekre vágjuk, sóval, borssal meghintjük és félretesszük, amíg a hagyma elkészül. A vaj-olaj keveréken enyhén megbarnítjuk a mézet, majd rádobjuk a félfőre vágott lilahagymát. Megsózzuk és megfonnyasztjuk. ... tovább

Zöld burgonyapüré

A burgonyát kockára vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és a szárait levágjuk. A burgonyát sós vízben főzni kezdjük, majd forrástól számított, tíz perc múlva, a brokkoliszárakat hozzáadjuk. Öt perc múlva a rózsákat is ... tovább

Tárkonyos alma

Az alma csumáját eltávolítjuk, majd fél centis szeletekre vágjuk. A felhevített vajon, kevés vízzel felöntve és megsózva, 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a tárkonyleveleket és a mézet, majd a tejszínnel felöntve összeforraljuk. ... tovább