Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöld burgonyapüré

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet szerecsendió 0 0 0 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg brokkoli 24 3.3 0.2 2.3 3 0
40 dkg burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát kockára vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és a szárait levágjuk. A burgonyát sós vízben főzni kezdjük, majd forrástól számított, tíz perc múlva, a brokkoliszárakat hozzáadjuk. Öt perc múlva a rózsákat is beletesszük a vízbe. Ha minden puhára főtt, áttörjük és a vajat, a szerecsendiót hozzáadva a tejszínnel felöntve habosra keverjük.
Egy-egy szép brokkolirózsát tegyünk el díszítésnek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)