Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 45 találat

Mario bolognai spagettije

A felforrósított olajba dobjuk a durvára reszelt hagymát, répát, zellert és a zúzott fokhagymát, majd megpirítjuk. A paradicsompürét belekeverjük és addig kevergetjük, amíg élénk színét elveszti. Ekkor hozzáadjuk a megdarált ... tovább

Olasz savanyú zöldségek

A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel ... tovább

Toszkán zöldséges kenyérleves

A babot áztassuk egy éjszakán át. másnap friss vízzel leöntve, megsózva főzzük félpuhára. Közben 3 evőkanál olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát, zellert és sárgarépát. Öntsük hozzá a babot, a levével együtt, ... tovább

Klasszikus Luisiana-i fasirt

Két evőkanál ketchupot, a cukrot és a melaszt keverjük el, majd tegyük félre. A vajon pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és hagyjuk kihűlni. Keverjük a megdarált húsokhoz, a hagymás keveréket, a zsemlemorzsát, a felvert ... tovább

Olaszos békacomb

A felforrósított olívaolajban a finomra vágott hagymát megpároljuk. Amikor összeesett a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zellerszárat hozzáadjuk és ezekkel is felpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomkonzervet és a bort, majd ... tovább

Firenzei serpenyős rostélyos

A kicsontozott rostélyost lehártyázzuk, majd középen felszúrjuk és beletűzzük a répákat, majd a vékony csíkokra vágott baconnal, az eredeti recept szerint, pancettával, a répa négy oldalán, a vékony csíkokra vágott szalonnával ... tovább

Harcsacurry

A bőr nélküli harcsafilét felkockázzuk és besózzuk, amíg a többi hozzávalóval elkészülünk, állni hagyjuk. A fűszereket, darálóban, megőröljük. A currypor felével elkeverve, a megforrósított olajba dobjuk. Kevergetve egy ... tovább

Zelleres tojássaláta

A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és ha kihűltek, apró kockára vágjuk. A lilahagymát finomra metéljük, a virslit és a szárzellert vékonyra karikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, majd kedvünk szerint ... tovább

Spagetti olivával és tenger gyümölcseivel

A felhevített olajban a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát, zellert megpároljuk. A tenger gyümölcseit hozzáadva összeforraljuk. Közben fűszerezzük, az felvagdalt olívát és az áttört a paradicsomkonzervet hozzákeverjük. ... tovább

Csípős-citrusos sertésszűz, zöld-sárga bulgurral

A szűzpecsenyét bedörzsöljük egy lime kicsavart levével, majd sózzuk, borsozzuk. Két evőkanál olajon, pár perc alatt, forgatva barnára sütjük. A megmaradt lime és a narancs héját lereszeljük és a levét kicsavarjuk, majd a ... tovább