Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zelleres tojássaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
6 szál bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és ha kihűltek, apró kockára vágjuk. A lilahagymát finomra metéljük, a virslit és a szárzellert vékonyra karikázzuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, majd kedvünk szerint ízesítjük. A hozzávalókat az öntetbe forgatjuk és behűtve tálaljuk.
Sós keksszel vagy pirítóssal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)