Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Klasszikus Luisiana-i fasirt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál melasz 0 ? ? ? ? ?
15 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
1.5 kg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
3 kávéskanál bors 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
7 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
5 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál ketchupot, a cukrot és a melaszt keverjük el, majd tegyük félre. A vajon pároljuk meg, a finomra vágott zöldségeket és hagyjuk kihűlni. Keverjük a megdarált húsokhoz, a hagymás keveréket, a zsemlemorzsát, a felvert tojást és a fűszereket, jól dolgozzuk össze. Formáljuk cipóvá és fektessük tepsibe. Kenjük be a melaszos keverékkel és 175 fokra előmelegített sütőben, süssük 75 percig. Felszeletelés előtt negyed órát pihentessük.
Burgonyapürével tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)