Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Kolbászos savanyúkáposzta leves

A kockára vágott burgonyát és paprikát, az olajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, a feldarabolt paradicsomot, a felkarikázott kolbászt, a fűszereket és felöntjük liternyi vízzel. Puhára főzzük, majd a tejfölben ... tovább

Sertésérmék barackkal sütve

A sertésszüzet felszeleteljük és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. A hagymát hajszálvékony karikára vágjuk. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kivajazott tepsibe tesszük. A hámozott, felezett barackot felszeleteljük és a ... tovább

Burgonyás rétes

A burgonyát megmossuk, sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk és hagyjuk kihűlni, majd durvára vágjuk, villával kissé szétnyomkodjuk úgy, hogy nagyobb darabok is maradjanak benne. A tojások sárgáját és fehérjét ... tovább

Barackba töltött túrókrém

A mazsolát a rummal leforrázzuk és hagyjuk kihűlni. A túrót áttörjük és habosra keverjük a tejföllel, a mézzel és a vaníliakivonattal. Végül a mazsolát is hozzáadjuk. A barackok gömbölyű oldaláról egy szeletkét levágunk és ... tovább

Mustáros hátszín tejfölben

A hátszínt ceruzányi csíkokra vagdaljuk. 1 evőkanál olaj, mustár és bors keverékével jól átkeverjük. Fél órát pihentetjük, majd a felhevített olajban, kevergetve, hirtelen átsütjük, az olajat leöntve hozzáadjuk a tejfölt. ... tovább

Borzas meggyeslepény

Magozzuk ki a meggyet és hagyjuk lecsöpögni. Amíg csöpög a cukor felét és a fahéjat keverjük el és tegyük félre. A többi hozzávalót, az élesztő felfuttatása nélkül gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki és tegyük tepsibe. Szórjuk rá ... tovább

Gombás csülök tavasziasan

A csülköt hosszában a csontig bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük és a darabokra vágott, majd a fűszerekkel átforgatott zöldségeket mellészórjuk. Aláöntjük a bort és a zacskót lezárva 180 fokra ... tovább

Barackos lepény

A tészta hozzávalóit mély tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tepsibe öntjük. Az előzőleg meghámozott és kimagozott barackot félbe vágjuk és kevés zsemlemorzsával meghintve ... tovább

Baconos pogácsa

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, ízlés szerinti sóval és borssal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Részletekben hozzáadva a tejfölt közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. ... tovább

Egyszerű tepertős pogácsa

A meglangyosított tejbe szórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott a liszttel, a zsírral, a tejföllel, 3 tojással összegyúrjuk, végül beledolgozzuk a sót, a tepertőt és a borsot. Konyharuhával letakarva, meleg ... tovább