Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás csülök tavasziasan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db csülök  328 16 29 0.3 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
15 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
20 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csülköt hosszában a csontig bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük és a darabokra vágott, majd a fűszerekkel átforgatott zöldségeket mellészórjuk. Aláöntjük a bort és a zacskót lezárva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Másfél órát sütjük. Kivesszük a zacskóból, a szaftját leszűrjük és félretesszük. A csülköt kicsontozzuk és felszeleteljük, egy tál közepére tesszük és a zöldségeket melléhalmozzuk. A szaft tetejéről a zsiradékot leszedjük és a zöldborsót, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk benne. Lecsepegtetve a zöldségekre szórjuk. A zsírtalan szaftot, a tejfölt és a lisztet összeforraljuk, ha szükséges megfűszerezzük és mártásos csészében a hús mellé adjuk.
Burgonyakrokettel vagy hercegnőburgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)