Gombás csülök tavasziasan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt hosszában a csontig bevágjuk. Sóval, borssal bedörzsöljük. Sütőzacskóba tesszük és a darabokra vágott, majd a fűszerekkel átforgatott zöldségeket mellészórjuk. Aláöntjük a bort és a zacskót lezárva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Másfél órát sütjük. Kivesszük a zacskóból, a szaftját leszűrjük és félretesszük. A csülköt kicsontozzuk és felszeleteljük, egy tál közepére tesszük és a zöldségeket melléhalmozzuk. A szaft tetejéről a zsiradékot leszedjük és a zöldborsót, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk benne. Lecsepegtetve a zöldségekre szórjuk. A zsírtalan szaftot, a tejfölt és a lisztet összeforraljuk, ha szükséges megfűszerezzük és mártásos csészében a hús mellé adjuk. Burgonyakrokettel vagy hercegnőburgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||