Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 585 találat

Csőben sült brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit, sós vízben roppanósra főzzük. A vaj feléből, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe szórjuk a lecsepegtetett brokkolit és leöntjük a ... tovább

Brokkolis omlett

A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát felkarikázzuk. Sós vízben roppanósra főzzük. A tojást sóval, borssal felverjük és beleforgatjuk a lecsepegtetett brokkolit. Nagy, sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a ... tovább

Rakott brokkoli

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben roppanósra fűzzük. A rizst megpároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott párizsit, a zúzott fokhagymával, ... tovább

Magyaros busa

Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, ... tovább

Kaviáros burgonyahajók

A burgonyákat héjukban megfőzzük. Válasszunk egyforma, tojásnyi, nem szétfövő burgonyákat. megtisztítjuk és hosszában félbevágjuk. A domború oldalukból egy szeletet levágunk, hogy stabilan megálljanak. Közepüket ... tovább

Hal pikáns mártásban

A csukát megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, megsózzuk, megborsozzuk. Mindkét oldalát centiméteres távolságban bevagdossuk és a résekbe szeletelt baconszalonnát teszünk. A vaj felével kikent tűzálló tálba tesszük. A maradék ... tovább

Káposztás csuka

A csukát megtisztítjuk és kifilézzük, a fejéből, csontjából, az egyik fej hagymából, a paprikából, a paradicsomból és egy gerezd fokhagymából, liternyi vízzel alaplevet főzünk. A végén áttörjük és leszűrjük. A szalonnát ... tovább

Szalonnás újburgonyaleves

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés olajban megfuttatjuk. Rászórjuk a finomra vágott hagymát, és az egészet aranybarnára pirítjuk. Ezen a hagymás szalonnán pároljuk meg a felaprított zöldségeket, és ha már félpuhák, ... tovább

Tésztában sült elzászi pecsenye

Az élesztőt a meglangyosított, a cukorral elkevert tejfölben felfuttatjuk, majd egy nagy tálban, összegyúrjuk a tészta hozzávalóival és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A szalonnát csíkokra, a kolbászt karikákra ... tovább

Sárgabarackos lepény

A langyos tejfölben feloldjuk az élesztőt. A lisztet és a vajat gyors mozdulatokkal vagy robotgépben morzsásra dolgozzuk, majd a többi hozzávalót is hozzágyúrjuk. Akkor jó ha a tészta összeáll és elválik az edény ... tovább