Brokkolis omlett
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 csokor
kapor |
0 |
3.7 |
0.8 |
10.2 |
2.2 |
0 |
| 3 dl
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
| 8 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| 50 dkg
brokkoli |
24 |
3.3 |
0.2 |
2.3 |
3 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát felkarikázzuk. Sós vízben roppanósra főzzük. A tojást sóval, borssal felverjük és beleforgatjuk a lecsepegtetett brokkolit. Nagy, sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a tojásmasszát beleöntve, addig sütjük, amíg az alja megszilárdul, ekkor 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. A kaprot finomra vágjuk és belekeverjük a tejfölbe. Az omlettet kockára vágva tálaljuk, a kapros tejföllel leöntve.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)