Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 132 találat

Zöld burgonyapüré

A burgonyát kockára vágjuk, a brokkolit rózsákra szedjük és a szárait levágjuk. A burgonyát sós vízben főzni kezdjük, majd forrástól számított, tíz perc múlva, a brokkoliszárakat hozzáadjuk. Öt perc múlva a rózsákat is ... tovább

Baharat fűszerkeverék

A hozzávalókat megőröljük és összekeverjük. Jól záródó fémdobozban tároljuk. ... tovább

Serpenyőben sült hagymás bab

Vastag falú serpenyőben átsütjük a kockára vágott bacont, majd megpároljuk rajta a félfőre vágott hagymát. Hozzáadjuk a leöblített babot, a ketchupot, a bort és a fűszereket (a borókabogyót zúzva). Lefedjük és egészen kis ... tovább

Túrós spenótgaluska

A felhevített vaj-olaj keveréken a reszelt fokhagymát és a spenótot átpároljuk. Belekeverjük a fűszereket, a lisztet és a tojással elkevert tejfölt. Jól elkeverjük, majd forrásban lévő vízben kifőzzük. Tálalhatjuk önmagában, ... tovább

Spenótos aprópecsenye

A burgonyát kis kockára vágjuk és bő olajban aranybarnára sütjük. Közben a felhevített olajban az apró kockára vágott csirkemellet pirosra sütjük, közben sóval borssal, a zúzott fokhagymával és csipetnyi szerecsendióval ... tovább

Sertésrolád spenóttal és tojással

A lehártyázott, kicsontozott sertéskarajt roládszerűen felvágjuk, majd gyengéden kiverjük. Egy kanál felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felvert tojást ráöntve lágy rántottát sütünk belőle. ... tovább

Zöldségfelfújt sajttal

A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A ... tovább

Karalábés-pulykás rétes

2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd rádobva a felkockázott pulykacombot és hozzáadva a fűszereket, a zúzott fokhagymát, mindig csak kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, majdnem puhára ... tovább

Amerikai almáspite

A lisztet, a vajat és a sót késes robotgéppel morzsásra dolgozzuk, majd fél deci hideg vízzel tésztává gyúrjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük és pihentetjük. Pár óra múlva a tésztát kétharmad, egyharmad arányban ... tovább

Meggyes-csípős meggychutney

A finomra vágott lilahagymát, a mézzel, az ecettel, a zúzott fokhagymával és a porrá tört fűszerekkel a tűzre teszem. Tíz percig forralom, majd hozzákeverem a magozott meggyet és a finomra metélt chilit. Sűrűre főzöm és a végén ... tovább