A mangót és az almát feldaraboljuk, majd a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott chilit és a fűszereket beleszórva főzni kezdjük, amikor sűrűsödni kezd, beleöntjük az ecetet és rövid forralás után üvegekbe merjük. ... tovább
A kimagozott és feldarabolt szilvát, a félfőre vágott hagymát, a magjaitól megtisztított chilit, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, a darált fűszerekkel és a többi hozzávalóval egy vastag falú edényben felfőzzük. Úgy ... tovább
A felforrósított olajban, a feldarabolt aprólékot, a karikára vágott leveszöldséget és az apróra vagdalt hagymát jól megpirítjuk, majd felöntjük másfél liter vízzel, beleszórjuk a fűszereket és takarékon forralva puhára ... tovább
A sertésfejet gondosan megtisztítjuk, majd kuktába tesszük és leöntjük, annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, rádobjuk a babért, az egész borsot, egy fel megtisztított, de egészben hagyott fokhagymát, jól megsózzuk és a kuktát ... tovább
A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük, a zsiradékot 3 részre osztjuk. A fűszereket megőröljük és a felcsíkozott májra szórjuk. A zsiradék első harmadában ... tovább
A kardamom héját távolítsuk el. Az alapanyagokat keverjük össze és őröljük lisztfinomságúra. Zárható üvegben tároljuk. 1 kg liszthez kb. két evőkanálnyi szükséges. Ne csináljunk túl sokat, mert veszít az aromájából. ... tovább
A fűszereket összetörjük és fél deci vízben felfőzzük, belereszeljük a narancs és a citrom héját, belecsavarjuk a levét, hozzákeverjük az áfonyalekvárt és a borecetet. Éppen csak átforraljuk, majd a vörösborral a kívánt ... tovább
A narancs és a citrom héját lereszeljük, a levüket kicsavarjuk, felöntjük 1 deci vízzel és beleszórjuk a kissé összetört fűszereket. Kis lángon 20 percig forraljuk, a bort, csak jó minőségű bort használjunk fel, melegítsük fel, ... tovább
A teafűből 2 dl vízzel teát főzünk, belecsavarjuk a narancs levét és fűszerzacskóban beletesszük a fűszereket, felfőzzük és 10 percig kis lángon forraljuk. Az aszalt gyümölcsökre öntjük a rumot és néhányszor átkeverve fél ... tovább