A libanyakról a bőrt óvatosan lehúzzuk. A libanyakat, az aprólékot bezöldségelt és ízlés szerint megfűszerezett vízben puhára főzzük.
A levet leöntjük, félretesszük, maceszgombócot fűzve bele, önálló levesként ... tovább
A kicsontozott rostélyost lehártyázzuk, majd középen felszúrjuk és beletűzzük a répákat, majd a vékony csíkokra vágott baconnal, az eredeti recept szerint, pancettával, a répa négy oldalán, a vékony csíkokra vágott szalonnával ... tovább
A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott répaféléket. Gyengén átpirítjuk, majd felöntjük egy pohár vízzel és hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább
A felhevített olajon egy percig sütjük a curry pasztát, majd hozzákeverjük a finomra vágott hagymát és az reszelő legdurvább fokán lereszelt cukkínit és répát. Két perc kevergetés után, rászórjuk a rizst és felöntjük a rizs ... tovább
A barnarizst előző este hideg vízbe beáztatjuk. A vizet leöntve belekeverjük a finomra vágott hagymát, a felkarikázott répát és a felkockázott karalábét. Felöntjük az alaplével, majd sózzuk és borsozzuk. Nagy lángon ... tovább
A megtisztított kelt forrásban lévő, sós vízbe tesszük és pár percig főzzük. Kivéve, lecsöpögtetjük és nyolc külső levelét leszedjük. A többi kelt, kitorzsázva apróra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a répát ... tovább
A felhevített olajban gyengén átpirítjuk a finomra metélt hagymát, a kis darabokra vágott húst és a felkarikázott répaféléket. Ne barnítsuk meg, csak fehéredjen ki a hús. Ekkor öntsük fel vízzel és főzzük félpuhára, közben ... tovább
Kérjük meg a hentest, hogy a bőrös sertéslapockát csontozza ki és hosszirányban bevágva nyissa szeletté. A bőrével lefelé kiterített húslapot sózzuk, borsozzuk meg és dörzsöljük bele a fűszereket, amíg a tölteléket ... tovább
A bográcsba olajat öntünk és megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lebőrözött, kicsontozott majd kockára vágott csirkecombot és átsütjük, közben hozzáadjuk a fűszereket, a tárkony kivételével. Ha a hús ... tovább
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, sárgarépát és zellert. Ha a zöldség összeesett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom lereszelt héját, a finomra vágott bazsalikomot, belekeverjük a ... tovább