Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött libanyak gazdagon

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Márton nap, Töltött, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db libanyak 198 18.5 13.6 0.3 0 0
1 adag libaaprólék 198 18.5 13.6 0.3 0 0
20 dkg libamáj 130 16.4 4.3 6.3 0 515
15 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A libanyakról a bőrt óvatosan lehúzzuk. A libanyakat, az aprólékot bezöldségelt és ízlés szerint megfűszerezett vízben puhára főzzük.
A levet leöntjük, félretesszük, maceszgombócot fűzve bele, önálló levesként tálalhatjuk.
Az aprólékot kicsontozzuk és a húst apróra vagdaljuk, a zöldségeket felkockázzuk. Egy evőkanál libazsíron a finomra metélt hagymát megpároljuk, majd a kockára vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Ekkor hozzáadjuk a kis darabokra vágott májat és ezt is megsütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a vízben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a húst, a tojásokat, a zöldségeket és a finomra metélt petrezselyemzöldet. A masszát az egyik végén bevarrt nyakbőrbe töltjük, majd a másik végét is bevarrjuk. A serpenyőbe kevés vizet és a maradék libazsírt beleöntjük és a töltött libanyakakat belefektetve, kezdetben fedő alatt pároljuk, majd zsírjára sütve, pirosra, ropogósra pirítjuk.
Ferdén szeletelve, hagymás tört burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)