Tanyasi töltött csirkemell
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 2 dl				
		száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 evőkanál				
		vaj | 372 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 | 100 | 
				
						
					| 3 evőkanál				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 db				
		tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 | 
				
						
					| 2 teáskanál				
		mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 | 
				
						
					| 4 db				
		ecetes uborka | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 1 fej				
		vöröshagyma   | 40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		csabai csípős kolbász | 472 | 19.8 | 41.9 | 0.3 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		főtt füstölt sonka | 308 | 15.7 | 27 | 0.2 | 0 | 82 | 
				
						
					| 10 dkg				
		bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 | 
				
						
					| 2 db				
		csirkemell   | 110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpirítjuk. Hozzákeverjük a kis kockára vágott bacont, a sonkát és a kolbászt. A keveréket zsírjára sütjük, majd hűlni hagyjuk. Belekeverjük az apróra vágott uborkát, a mustárt és a két tojást. A csirkemellek bőrét fellazítjuk, majd a masszát habzsákból alátöltjük. A bőrt kívülről a vajjal bekenjük és a csirkemelleket tepsibe tesszük. A bort aláöntjük és alufóliával a tepsit szorosan lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd a fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, még húsz percig pirítjuk. Tálalás előtt tíz percig pihentessük. A húst fejtsük le a csontról és ferdén szeletelve adjuk asztalra. Párolt rizzsel és sok friss salátával tálaljuk.
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)