Töltött libanyak gazdagon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Márton nap, Töltött, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tojás, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A libanyakról a bőrt óvatosan lehúzzuk. A libanyakat, az aprólékot bezöldségelt és ízlés szerint megfűszerezett vízben puhára főzzük. A levet leöntjük, félretesszük, maceszgombócot fűzve bele, önálló levesként tálalhatjuk. Az aprólékot kicsontozzuk és a húst apróra vagdaljuk, a zöldségeket felkockázzuk. Egy evőkanál libazsíron a finomra metélt hagymát megpároljuk, majd a kockára vágott gombát zsírjára sütjük rajta. Ekkor hozzáadjuk a kis darabokra vágott májat és ezt is megsütjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és megborsozzuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a vízben megáztatott, jól kicsavart zsemlét, a húst, a tojásokat, a zöldségeket és a finomra metélt petrezselyemzöldet. A masszát az egyik végén bevarrt nyakbőrbe töltjük, majd a másik végét is bevarrjuk. A serpenyőbe kevés vizet és a maradék libazsírt beleöntjük és a töltött libanyakakat belefektetve, kezdetben fedő alatt pároljuk, majd zsírjára sütve, pirosra, ropogósra pirítjuk. Ferdén szeletelve, hagymás tört burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||