A répát megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és feldarabolom. A zöldségeket, sós vízben, roppanósra párolom, figyeljünk, az eltérő puhulási időre. A megpárolt zöldséget a felforrósított olajon megpárolt hagymára teszem, ... tovább
A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon ... tovább
A tejet és a tejszínt egy rozmaringággal forraljuk fel. Kevés tejjel keverjük el a búzakeményítőt és folyamatos kevergetés mellett csorgassuk a tejes-tejszínes alapba. Ha besűrűsödött húzzuk le a tűzről és vegyük ki belőle a ... tovább
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk és kockára vágjuk.
A megmosott fürjek belsejét beszórjuk rozmaringgal és borssal, külső részüket sózzuk és beburkoljuk a szalonnaszeletekkel, melyeket konyhai ... tovább
A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább
A borban elkeverem a fűszereket és belemasszírozom a csirkecombokba, az sem baj ha a bőre alá is jut, majd páclével leöntve bő egy órára hűtőbe teszem. Kivéve lecsepegtetem és a baconszalonnába tekerem, majd fogpiszkálóvak ... tovább
A pulykamájat szeletekre vágom, rászórom a fűszereket és a konyakkal átkeverve kicsit állni hagyom. Közben a hagymaféléket felkarikázom. Egy tepsit kibélelek a szeletelt bacon és szalonna felével, erre rétegzem a májszeleteket és a ... tovább
A húst megmossuk, szárazra töröljük és kis kockákra vágjuk. Forró olívaolajon adagonként lepirítjuk, sózzuk. Hozzákeverjük a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a szétnyomott paradicsomot. Befűszerezzük és ... tovább
A nyelvet megmossuk, kuktába tesszük és ráöntve a bort és ugyanannyi vizet, megsózva, a sípolástól számítva 20 percig főzzük. Kivéve, a bőrét lehúzzuk és ferdén felszeleteljük. Az olívaolajon megpároljuk a hagymát, majd ... tovább
A húst rozmaringgal, a borssal és a zúzott fokhagymával az olajban bepácolom minimum fél napra. A római tálat 20 percre beáztatom. A húst megsózom és a felkarikázott hagymával és almával, belefektetem a tálba. Aláöntöm a bort, ... tovább