Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pityókás csirke zöldséggel

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 210 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hétvégi ebéd, Kemence, Római tál, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 késhegynyi rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kg mirelit mexikói zöldségkeverék ? ? ? ? ? ?
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan összekeverjük. A csirkére szórjuk és a tálat lefedve, hideg sütőbe tesszük és 170 fokon 2 órát sütjük. Végül a fedőt levéve, a csirkedarabokat a zöldség tetejére piszkálva, még negyed órát sütjük.
Párolt rizzsel vagy burgonyapürével kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)