Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rozmaringos, hagymás tarja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Római tál, Sós, Húsfélék, Sörözés, borozás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 mokkáskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
5 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db alma  35 0.4 0.4 7 2.3 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg tarja 0 0 0 0 0 72
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst rozmaringgal, a borssal és a zúzott fokhagymával az olajban bepácolom minimum fél napra. A római tálat 20 percre beáztatom. A húst megsózom és a felkarikázott hagymával és almával, belefektetem a tálba. Aláöntöm a bort, majd lefedve a hideg sütőbe tolom. A sütőt 200 fokra állítom és két órát párolom. Majd a fedőt levéve megpirítom.
Főtt burgonyával és párolt zöldségekkel kínálom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)