Citromos báránycomb
Hozzávalók
Zöldbab baconnal
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
kakukkfű |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
60 dkg
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Citromos báránycomb
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kg
báránycomb |
194 |
19.7 |
12.7 |
0.3 |
0 |
70 |
1 gerezd
fokhagyma |
134 |
6.8 |
0.1 |
26.3 |
0.8 |
0 |
10 dkg
bacon |
0 |
10 |
45 |
0 |
0 |
105 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
1 ág
rozmaring |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
feketebors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
olívaolaj |
901 |
0 |
99.6 |
0 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Zöldbab baconnal
A zöldbabot, forrásban lévő, sós vízben roppanósra pároljuk, hideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük. A szeletelt császárszalonnát csíkokra vágjuk, az újhagymát megtisztítjuk és fél centi vastagon fölszeleteljük. Serpenyőben, a szalonnát kislángon zsírjára sütjük, a zsíron megfonnyasztjuk az újhagymát, kakukkfűvel és borssal fűszerezzük, majd beleforgatjuk a zöldbabot, ne pirítsuk, csak melegítsük össze.
Citromos báránycomb
A báránycombot, a vékonyra vágott fokhagymával, megtűzdeljük. A citrom sárga héját lereszeljük, majd a fehér hártyáját gondosan eltávolítva, vékonyan felszeleteljük. A rozmaring levélkéit lecsipkedjük. A húst bedörzsöljük a bors, a rozmaring, a citromhéj keverékkel, beburkoljuk citromszeletekkel és baconnal, majd konyhai zsineggel körbekötjük.
Fél napot hűtőben érleljük.
Olajon körbesütjük, majd a bort aláöntve, közepes hőfokú sütőben, fólia alatt puhára pároljuk, közben néhányszor a levével meglocsoljuk.
A sütés utolsó tíz percében, a fóliát eltávolítva, a szalonnát pirosra sütjük. A húst szeletelés előtt néhány percig fólia alatt pihentessük. A tepsiben maradt szaftot kis vízzel forraljuk fel és tálaláskor öntsük a hús köré.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)