Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 203 találat

Húsos rizsfelfújt

A felhevített olajon pároljuk meg, a finomra vágott hagymát. Dobjuk rá a darált pulykahúst és kevergetve, pirítsuk morzsásra. Közben fűszerezzük és kevés vizet aláöntve, pároljuk puhára. A vége felé keverjük bele a ... tovább

Zöldséges őztekercs

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét ... tovább

Vörösboros-zöldséges sertésragu

A ferforrósított olajon megpároljuk a finomra metzélt hagymát, majd a kockára vágott karajt enyhe barnulásig sütjük rajta. Közben szórjuk rá a fűszereket. Kevés vizet aláöntve pároljuk félpuhára. Egy másik edényben forraljuk ... tovább

Konfitált harcsa

A fűszereket gézlapba kötjük és az olajba dobjuk. Melegítsük fel 80 fokosra és helyezzük bele az előzetesen besózott harcsafiléket. A halszeletek vastagságától függően 15-20 perc alatt elkészül. Lecsepegtetve, párolt ... tovább

Gombás tojáslepény

A kockára vágott bacont egy evőkanál olajon átsütjük. Belekeverjük a finomra metélt hagymákat és zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a gombát és a fűszereket, felöntjük a borral, majd ismét zsírjára sütjük. A tojásokat sóval, ... tovább

Kacsamell boros zöldségekkel és burgonyapürével

A felhevített zsírban megbarnítjuk a cukrot. A vékony csíkokra vágott zöldségeket és a fűszereket hozzáadva, roppanósra sütjük. A bor felével felöntjük és zsírjára pirítjuk. Végül, a félretett borral elkevert keményítővel, ... tovább

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival

A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, majd két fólia között gyengéden kiverjük. Mindkét oldalát sóval és borssal meghintjük, végül ráterítjük a baconszeleteket. Feltekerjük és ujjnyi karikákra vágjuk. A tekercseket, ... tovább

Tejszines-répás sertésjava puliszkával

A szeletekre vágott hús széleit bevagdossuk, majd gyengéden kiverjük. Sóval, borssal és fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük. A sütőzsiradékban a vékonyra karikázott újhagymát és ... tovább

Babos-paprikás saláta

Nagyobb kockára vágjuk a hagymát és a paprikákat. A koktélparadicsomot félbe vagy negyedekre szeljük. Az újhagymát vékonyra karikázzuk. A leöblített és lecsepegtetett babbal a saláta hozzávalóit elkeverjük, majd az ecettel és az ... tovább
cimkék

Skót tojás

6 tojást 4 percig forrásban lévő vízbe teszünk, majd hideg vízzel lehűtve, megtisztítjuk a héjától. A darált húst a fűszerekkel és egy tojással elkeverjük és ujjnyi lappá nyújtjuk. A főtt tojásokat a húsmasszába ... tovább