Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséges őztekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Vadhúsból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
4 szem borókabogyó 0 0 0 0 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
1/2 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg őzcomb 102 20.8 1.9 0.4 0 0
1 teáskanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a pörcöt kivesszük és félretesszük. A zsiradékon félpuhára pároljuk az apróra vágott zöldségeket és hagyjuk langyosra hűlni. A húst vékonyra szeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd a zöldségekhez keverjük a pörcöt és a keveréket a húsok egyik szélére rakjuk. A hússzeletek két szelét behajtjuk és feltekerjük. Minden tekercset baconszeletbe göngyölünk, majd fogpiszkálóval megtűzünk. A felhevített zsírban körbesütjük a húst, majd a vörösborral felöntve, a fűszereket hozzátéve, kis lángon, fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. Végül a tekercseket kivéve, a szaftról a felesleges zsiradékot eltávolítva, a tejszínben elkevert liszttel és mustárral felöntve a összeforraljuk, majd a húsokat visszatéve tálaljuk. Szükség esetén a mártáshoz adhatunk még sót, esetleg kevés bort.
Knédlivel vagy krokettel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)