Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 247 találat

Kreol halfűszerkeverék

Az összetevőket mozsárban összetörjük és gondosan elkeverjük. Lezárt üvegben tároljuk. ... tovább

Csirkeszárnygulyás zöldborsóval

A csirkeaprólékból vegyük ki a szárnyakat, majd a szárnyakat vágjuk három darabra. A belsőségeket tegyük el máskorra. A farhátat és a nyakat vágjuk két-három darabra, tegyük mellé a szárnyvégeket, majd egy evőkanál olajon ... tovább

Cika káposzta

Langyosítsuk meg a tökmagolajat, majd keverjük bele a pirospaprikát, az őrölt köményt és borsot. Hagyjuk állni egy éjszakát, néha keverjük meg. Használhatunk más olajat is, de a hidegen sajtolt olajakat ne hevítsük túl, mert ... tovább

Csirke tikka masala

A fűszereket megőröljük, majd az összes hozzávalót elkeverjük és a kockára vágott csirkemellet beleforgatjuk. Hűtőben hagyjuk, legalább egy órát, pihenni, majd lecsepegtetve, nyársra húzzuk, a mellkockákat. Forró grill fölött, ... tovább

Kubai fekete bab csülökkel

A fekete babot tegyük fazékba és öntsünk rá 8 deci vizet. Forraljuk fel, majd két perc forralás után, a lángot kikapcsolva, hagyjuk állni egy órát. Ekkor az ecet, a só és a bors kivételével tegyük a fazékba az összes ... tovább

Tavaszi pörkölt

A felforrósított olajon megpirítjuk finomra vágott hagymát, majd a felkockázott pulykacombot fehéredésig sütjük rajta. Megszórjuk a paprikával és azonnal felöntjük pohárnyi vízzel. Ízesítjük sóval, borssal és zúzott ... tovább

Gnocchi csirkepaprikás mártásban

A finomra vágott hagymát, a felhevített olajon, megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott csirkét, a kis kockára metélt paprikát és paradicsomot. Megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vízzel felöntve puhára ... tovább

Kolbászkrémes stangli

A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy ... tovább

Fokhagymás pontyfilé grillen

A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. ... tovább

Töltött káposzta cserépedényben

A rizst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk, majd a lángot lekapcsolva, hagyjuk, hogy az összes vizet felszívja. A töltelékhez a lapockát megdaráljuk, összekeverjük a rizzsel, pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, a ... tovább