A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a kis kockára vágott csirkemellet. Kevergetve, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott paradicsomot és paprikát, a ... tovább
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra aprított hagymát, majd a kockára vágott húst, kevergetve, süssük fehéredésig rajta. Adjuk hozzá a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot. Fedő alatt, kis lángon, pároljuk ... tovább
A zöldségeket vágjuk kockára és keverjük el a többi hozzávalóval, majd tegyük tűzálló tálba. Fedjük le és helyezzük 175 fokra előmelegített sütőbe. egy óra múlva vegyük le a fedőt és süssük még fél órát, vigyázzunk, ... tovább
A jól behűtött paradicsomlébe keverjük az ízesítőket, majd feles pohárba töltjük és egy-egy szelet jalapeno paprikával díszítjük. Tequilát szokás utána kínálni. ... tovább
Tálalás előtt készítsük el a hozzávalókat. A lilahagymát és a kicsumázott zöldalmát apró kockára vágjuk. A koktélparadicsomot hasonlóan, mérettől függően, félbe vagy négybe. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, ... tovább
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpirítjuk rajta a vöröshagyma felét, melyet előzőleg finomra vágtunk. Kevergetve fehéredésig sütjük, a csíkokra vágott húst, a hagymás zsiradékon. Hozzáadjuk a feldarabolt ... tovább
A felhevített olajon megpirítjuk a felaprított vöröshagymát. Közben, zúzott fokhagymával, borssal és őrölt édesköménnyel fűszerezzük. Leöntjük a kézzel összenyomkodott paradicsomkonzervvel, ízesítjük a chilivel és sóval. ... tovább
A felhevített olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd dobjuk rá a finomra vágott, ízlés szerint kimagozott chilit. Rövid párolás után, öntsük rá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Adjuk hozzá a ... tovább
A felhevített olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát. Rádobjuk a szokásosnál vastagabb szeletekre vágott kolbászt, belekeverjük a paradicsompürét és a kakukkfüvet, majd összesütjük. Ráöntjük a bort és nagy lángon a ... tovább
A répát és a gyömbért megtisztítjuk, a paradicsomot kicsumázzuk, a lime-ot felnegyedeljük. A hozzávalókat gyümölcscentrifugába tesszük és a levüket kipréseljük. A kapott zöldséglét sóval és borssal ízesítjük, majd két ... tovább