Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vörösboros kolbász zsemlében

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Szilveszter, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 adag zsemle 147 5.1 0.4 30.8 0.5 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
50 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát. Rádobjuk a szokásosnál vastagabb szeletekre vágott kolbászt, belekeverjük a paradicsompürét és a kakukkfüvet, majd összesütjük. Ráöntjük a bort és nagy lángon a levét elforraljuk. A zsemlék tetejéről egy szeletet levágunk, a zsemlék belsejét kikaparjuk, majd a zsemléket és a levágott tetőket, grill alatt, aranybarnára sütjük. A kolbászragut a zsemlék üregébe kanalazzuk és a tetejét félig ráborítva, frissen tálaljuk.
Egy sörözéshez vagy borozáshoz hibátlan nyitány.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)