| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 adag zsemle | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 | 0 |
| 1 evőkanál paradicsompüré | 110 | 5 | 1 | 20 | 0.9 | 0 |
| 2 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 1 teáskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 50 dkg füstöltkolbász | 315 | 14.5 | 28.3 | 0.2 | 0 | 132 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felhevített olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát. Rádobjuk a szokásosnál vastagabb szeletekre vágott kolbászt, belekeverjük a paradicsompürét és a kakukkfüvet, majd összesütjük. Ráöntjük a bort és nagy lángon a levét elforraljuk. A zsemlék tetejéről egy szeletet levágunk, a zsemlék belsejét kikaparjuk, majd a zsemléket és a levágott tetőket, grill alatt, aranybarnára sütjük. A kolbászragut a zsemlék üregébe kanalazzuk és a tetejét félig ráborítva, frissen tálaljuk.