Vörösboros kolbász zsemlében (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Szilveszter, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a félfőre vágott hagymát. Rádobjuk a szokásosnál vastagabb szeletekre vágott kolbászt, belekeverjük a paradicsompürét és a kakukkfüvet, majd összesütjük. Ráöntjük a bort és nagy lángon a levét elforraljuk. A zsemlék tetejéről egy szeletet levágunk, a zsemlék belsejét kikaparjuk, majd a zsemléket és a levágott tetőket, grill alatt, aranybarnára sütjük. A kolbászragut a zsemlék üregébe kanalazzuk és a tetejét félig ráborítva, frissen tálaljuk. Egy sörözéshez vagy borozáshoz hibátlan nyitány. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||