| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 maréknyi koktélparadicsom | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db
alma |
35 | 0.4 | 0.4 | 7 | 2.3 | 0 |
| 1 doboz rukkola | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Tálalás előtt készítsük el a hozzávalókat. A lilahagymát és a kicsumázott zöldalmát apró kockára vágjuk. A koktélparadicsomot hasonlóan, mérettől függően, félbe vagy négybe. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, sóval és borssal ízesítve keverjünk mártást. Tálalás előtt a saláta többi hozzávalójával együtt forgassuk, óvatosan, össze.