Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 716 találat

Curry marhahússal

A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább

Füstölt makrélakrém kekszen

A makrélát lefejtjük a szálkákról és a finomra vágott hagymákkal elkeverjük, botmixerrel összezúzzuk, majd elkeverjük az apró kockákra vágott chilivel, kaliforniai paprikával, majonézzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A ... tovább

Grillezett paprikasaláta

Az ízlésünknek megfelelő paprikákat, összesen kb. egy kiló legyen, kicsumázzuk, kimagozzuk és hosszában, ujjnyi csíkokra vagdaljuk. Héjával lefelé grillrácsra tesszük és feketés, hólyagosra sütjük. A héját lehúzzuk és a ... tovább

Vörösbab marhahússal és rizzsel

A felforrósított olajon, folyamatosan kevergetve, süssük barnára a darált marhahúst. Adjuk hozzá az apró darabokra vágott paprikát és a finomra metélt hagymát. Átsütjük ezzel is, majd felöntjük a fűszerekkel elkevert ... tovább

Trák mártogatós fetával

A zöldpaprikát, a hegyes, erős az igazi, az olaj felében átsütjük, majd a bőrét lehúzzuk. Kimagozva, kicsumázva, a maradék olajjal és a finomra vagdalt petrezselyemmel elkeverjük a feta sajttal. Ha szükséges olívaolajat, még ... tovább

Részeges sertés paprikával

A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá, a kockára vágott húst és kevergetve, süssük barnára. Öntsük rá a bort, majd takarékon, lefedve, főzzük puhára. Szükség szerint kevés vízzel ... tovább

Romesco szósz

A paradicsomok héját húzzuk le és apróra vágva tegyük egy tálba. A paprikákat, platnin, forgatva süssük feketére, majd a héjukat lehúzva, magozzuk ki és felvagdalva adjuk a paradicsomhoz. Egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulát és ... tovább

Mexikói vagdalthús

A hámozott, kimagozott paradicsomot, a felvagdalt hagymákat, a korianderzöldet és chilit, a lime kicsavart levével, botmixerben összezúzzuk. A keverék kétharmadát a darált húsokkal, a zsemlemorzsával, a tojásokkal és a reszelt sajttal ... tovább

Tengeri márna olajbogyóval

Egy kis üveg magozott olajbogyót, a mustárral, az olaj felével, a citrom lereszelt héjával és a kicsavart levének felével, két gerezd fokhagymával botmixerrel zúzzunk péppé. Sózzuk, borsozzuk. A masszát kanalazzuk a megtisztított, ... tovább

Kreol fűszerkeverék

A hozzávalók szárított formában értendők. Jól elkeverve a hozzávalókat, fűszermalomban átdaráljuk. Légmentesen lezárva tároljuk. majonézbe, joghurtba keverve mártogatóst készíthetünk. Szórhatjuk sült burgonyára, húsokra. ... tovább