Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Részeges sertés paprikával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Előételek, Főétel előtt, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg lapocka (sertés)  286 17.5 23.9 0.3 0 72
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon pároljuk meg a finomra vágott hagymát, majd dobjuk rá, a kockára vágott húst és kevergetve, süssük barnára. Öntsük rá a bort, majd takarékon, lefedve, főzzük puhára. Szükség szerint kevés vízzel felönthetjük. Ha megpuhult, szórjuk rá a fűszereket és a feldarabolt paprikákat, majd 5 perc alatt főzzük össze.
Előételnek, pitával vagy párolt rizzsel főételnek kínáljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)