A malaccomb bőrét centis távolságra, rombusz alakban vagdossuk be. A hagymaféléket, a chilit és a fűszereket kőmozsárban zúzzuk péppé, majd dörzsöljük be a combot. Tegyük lefedhető tepsibe, talán a legjobb az ovális kacsasütő. ... tovább
A húst tisztítsuk meg a hártyáitól. Ferdén tűzdeljük meg a szalonnából, uborkából és répából vágott csíkokkal. Kötözzük át konyhai zsineggel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A felforrósított olajon süssük körbe. Tegyük ... tovább
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük és megpirítjuk a zsiradékban a felkockázott hagymát és a répaféléket. Felöntjük vízzel, megfűszerezzük. Hozzáadjuk a feldarabolt burgonyát, majdnem puhára főzzük, ekkor ... tovább
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a gombát és ha levet eresztett, a rövidebb szálakra vágott káposztát. Felöntjük vízzel és majdnem puhára főzzük. Közben ... tovább
Előző nap az olajba keverjük a fahéjat, a feldarabolt chilit és a zúzott fokhagymát. Néhányszor összerázva langyos helyen pihentessük egy napig. Az aszalt szilvát áztassuk be a borba 2-3 órára. A hámozott, kimagozott barackot, ... tovább
Az uborka végét levágva, legyaluljuk. A paradicsomot, kicsumázva, kockára vágjuk. A kefirbe keverjük a fűszereket és a finomra vágott zöldfűszereket. Összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel és behűtjük. Kitűnő téli ... tovább
A zsíron kisütjük az apróra vagdalt szalonna zsírját, majd megpirítjuk benne a finomra metélt hagymát. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst és nagy lángon fehéredésig sütjük. Lefedjük és a lángot kicsire véve pároljuk. ... tovább
A zöldségeket feldaraboljuk, a húst nem túl nagy kockára vágjuk. A pirospaprikát a liszttel összekeverjük és a húst beleforgatjuk. A felforrósított olajon pirosra sütjük, majd kivéve, félre tesszük. A sütőzsiradékba öntjük a ... tovább
A felforrósított olajba szórjuk a curryport, ha felszáll az illata, rádobjuk a vékony csíkokra vágott pulykamellet, folyamatosan kevergetve sütjük pár percig, majd felöntjük az ananász levével. Beledobjuk az apróra vágott chilit, ... tovább
A borjúcombot szeletekre vágjuk és gyengéden megütögetjük. Sózzuk, borsozzuk és a felforrósított olajban, mindkét oldalukat pirosra sütjük. Félretesszük és melegen tartjuk. A borba dobjuk a két rúd fahéjat és a félbe vágott ... tovább