Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tűzdelt fehérpecsenye

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 150 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Buli, Tűzdelt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg fehérpecsenye  231 19 17 0.6 0 83
8 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 db sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 db ecetes uborka ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 teáskanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1/2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst tisztítsuk meg a hártyáitól. Ferdén tűzdeljük meg a szalonnából, uborkából és répából vágott csíkokkal. Kötözzük át konyhai zsineggel, majd sózzuk, borsozzuk meg. A felforrósított olajon süssük körbe. Tegyük félre és az olajban pároljuk át a felaprított hagymát, a fokhagymát és a babért. öntsük fel két deci vízzel és tegyük vissza a húst. Lefedve, időnként megforgatva pároljuk két órát. Vegyük ki és a zsineget eltávolítva szeleteljük fel. Tegyük előmelegített tálra. A szaftot süssük zsírjára, keverjük bele a paradicsompürét és süssük össze. öntsük rá a bort, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük bele a paprikát, majd a babért eltávolítva turmixoljuk össze. Öntsük a húsra.
Knédlivel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)