| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 csokor petrezselyemzöld | 61 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 4.3 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| 1 teáskanál mustár | 169 | 5.7 | 6.4 | 22 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 5 dl száraz vörösbor | ? | ? | ? | ? | 0 | 0 |
| 1 kávéskanál kakukkfű | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 szem borókabogyó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 fej zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 2 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 2 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| 60 dkg
hátszín |
249 | 19 | 18 | 0.6 | 0 | 83 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A hátszínt lehártyázzuk és felszeleteljük, gyengén kiklopfoljuk. A zöldségeket megtisztítva felkockázzuk. A hús, a fűszereket, a zöldségeket összeforgatjuk, leöntjük a borral (sót ne tegyünk bele!!!) és üveg vagy egyéb saválló edényben néhány napig pácoljuk. A szalonnát apróra vágjuk, zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük. A hússzeleteket a pácból kivéve a zsiradékon fehéredésig sütjük, a maradék zsírban, a létől leszűrt, zöldségeket megpirítjuk. A húst és a zöldséget párolóedénybe tesszük, sózzuk és a levet ráöntve, kis lángon, puhára pároljuk, ha a levét elfőné kevés vízzel pótoljuk. A puha húsokat a párolóléből kivesszük, félretesszük. A párolólét leszűrjük, a puha zöldségeket leturmixoljuk. Az olajon a cukrot megbarnítjuk, kevés lével felöntjük, majd a turmixolt zöldségekkel felforraljuk. 2 dl tejfölt belekeverünk, majd a mustárral és a citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük, a sűrűséget a maradék párolólé hozzáadásával állítsuk be. A hússal összemelegítve, a maradék tejföllel és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.