Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Vitaminbomba télre

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Hétköznapi vacsora, Főétel mellé, Karácsony, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
5 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
2 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 kávéskanál színes bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborka végét levágva, legyaluljuk. A paradicsomot, kicsumázva, kockára vágjuk. A kefirbe keverjük a fűszereket és a finomra vágott zöldfűszereket. Összeforgatjuk a felaprított zöldségekkel és behűtjük. Kitűnő téli zöldsaláta, negyedelt kemény tojással tálalva, könnyű vacsora lehet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)