Waldorf saláta
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csokor
angol zeller |
17 |
0.8 |
0.11 |
3.8 |
0.65 |
0 |
3 db
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
1 maréknyi
dió |
654 |
18.6 |
57 |
11.7 |
7.5 |
0 |
1 dl
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 maréknyi
szőlő |
81 |
0.6 |
0.3 |
18.1 |
1.6 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A majonézt és a tejszínt elkeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A szárzellert finomra aprítjuk, a kicsumázott almát (a jonatán nagyon jó hozzá), héjastul vékony szeletekre vágjuk. Összeforgatjuk a majonézzel, de ne tocsogjon benne, csak finoman vonja be az alkotókat. A durvára vágott diót szárazon megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A szőlőt félbevágjuk és kimagozzuk. Néhány szép diót és szőlőszemet tegyünk félre a díszítéshez. Mindent a salátába forgatunk és tegyük hűtőbe legalább egy órára.
A szőlővel és a dióval díszítsük.
Vékonyra szelt füstölt lazaccal és roquefortos pirítóssal tálalva, remek karácsonyi előétel.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)