Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 20 találat

Körtelekvár fűszeresen

A citrom héját lereszeljük és egy lábosba tesszük, majd a meghámozott, kicsumázott és kisebb darabokra vágott körtét rádobjuk, ráöntjük a citrom kicsavart levével elkevert fél deci vizet. Takarékon addig melegítjük, amíg levet ... tovább

Fügelekvár

A megmosott fügék szárát levágjuk, a gyümölcsöt darabokra vágjuk és fazékba tesszük. 2 deci vizet öntünk rá, belekeverjük a cukrot, ráöntjük a citrom kicsavart levét, lereszelt héját és lassú tűzön addig főzzük, amíg ... tovább

Őszibarackbefőtt 1.

A kemény, hibátlan barackokat kimagozzuk és gerezdekre vágjuk, ízlésünk szerint meg is hámozhatjuk, de hámozatlanul finomabb. A barackdarabokat egy tál hideg vízbe dobáljuk, melybe előzetesen belecsavartuk egy citrom levét. Ha kész ... tovább

Paprika krém házilag

Az ízlésünknek megfelelő arányban használjuk fel a paprikaféléket. Minél több cseresznyepaprikát teszünk bele, értelemszerűen annál erősebb lesz. A paprikákat megmossuk, a cseresznyepaprikának csak a szárát vágjuk le, a piros ... tovább

Hordós savanyúság

A hozzávalókat 3 liter vízben oldódásig keverjük. Természetesen a mennyiséget arányosan növelhetjük. Tiszta hordóba öntjük, ízlés szerint fűszerezzük mustármaggal, korianderrel, szemesborssal, köménymaggal, kaporral, ... tovább

Almabefőtt

A kemény, sérülésmentes almákat meghámozzuk és felnegyedeljük, majd a magházukat eltávolítjuk. Az almadarabokat a citrom kicsavart levével elkevert vízbe tegyük, hogy ne barnuljanak meg. Öt liter vizet a cukorral, a fűszerekkel és ... tovább

Körtebefőtt

A kemény, sérülésmentes körtéket meghámozzuk és felnegyedeljük, majd a magházukat eltávolítjuk. A körte darabokat a citrom kicsavart levével elkevert vízbe tegyük, hogy ne barnuljanak meg. Öt liter vizet a cukorral, a fűszerekkel ... tovább

Mustos-mustáros alma

A citrom héját lereszeljük és a mustba dobjuk. A levét kicsavarjuk és egy tál vízbe öntjük. Ebbe tesszük az almadarabokat, hogy ne barnuljanak meg. A meghámozott almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk. A mustot a cukorral és a ... tovább

Paradicsomlé télire

A paradicsom sérült részeit és a csumáját kivágjuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Felforraljuk, majd ízlés szerint hígabbra vagy sűrűbbre főzzük. Csírátlanított üvegekbe merjük. A vodkában feloldott ... tovább

Hagymás zöldparadicsom

A zöldparadicsomot és a vöröshagymát uborkagyalun leszeljük. A sóval elkeverve egy napot állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. A levét 2 liter vízzel felöntve felforraljuk, közben beleszórjuk a mustárt és az egészborsot, végül a ... tovább