Mustos-mustáros alma
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
5 szem
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 teáskanál
mustármag |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 liter
must |
65 |
0.6 |
0.05 |
15 |
0.1 |
0 |
1 kg
alma |
35 |
0.4 |
0.4 |
7 |
2.3 |
0 |
40 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 adag
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
igény szerint
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A citrom héját lereszeljük és a mustba dobjuk. A levét kicsavarjuk és egy tál vízbe öntjük. Ebbe tesszük az almadarabokat, hogy ne barnuljanak meg. A meghámozott almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk. A mustot a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk, majd öt perc forralás után beletesszük az almát. Ha újraforrt, még 3 percig főzzük. Az almát leszűrjük és üvegekbe tesszük. Az üvegekbe egyenletesen elosztjuk a fűszereket és felöntjük a mustos sziruppal. Lezárjuk az üvegeket és szárazdunsztba tesszük. Tehetünk az üveget tetejére egy késhegynyi tartósítószert is.
Sovány sült húsok mellé adhatjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)