Őszibarackbefőtt 1.
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 késhegynyi
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
4 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
30 dkg
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 kg
őszibarack |
41 |
0.7 |
0.1 |
9 |
1.7 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A kemény, hibátlan barackokat kimagozzuk és gerezdekre vágjuk, ízlésünk szerint meg is hámozhatjuk, de hámozatlanul finomabb. A barackdarabokat egy tál hideg vízbe dobáljuk, melybe előzetesen belecsavartuk egy citrom levét. Ha kész vagyunk liternyi vízből a cukorból a fűszerekből és a citrom héjából szirupot főzünk. A leszűrt barackot beledobáljuk és az újraforrástól számítva két percig főzzük. A barackokat üvegekbe szűrjük és leöntjük a forró lével. Az üvegeket celofánnal, melyre késhegynyi tartósítót szórunk, majd csavaros tetővel lezárjuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)