Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Körtelekvár fűszeresen

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 40 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Édes, Gyümölcsök
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál nátrium-benzoát 0 0 0 0 0 0
5 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
1 kg befőzőcukor 0 ? ? ? ? ?
2 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 kg körte 53 0.4 0.3 12 2.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük és egy lábosba tesszük, majd a meghámozott, kicsumázott és kisebb darabokra vágott körtét rádobjuk, ráöntjük a citrom kicsavart levével elkevert fél deci vizet. Takarékon addig melegítjük, amíg levet enged, majd nagylángon, kevergetve felforraljuk. Ha a körte kezd szétesni belekeverjük a befőzőcukrot és ha feloldódott, újraforrás után a lángot kikapcsolva belekeverjük az őrölt fahéjat, szegfűszeget és a tartósítót. Még forrón előmelegített üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)