Körtelekvár fűszeresen
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 kiskanál
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
5 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 teáskanál
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 kg
befőzőcukor |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
2 db
citrom |
31 |
0.4 |
0.6 |
2.3 |
5.3 |
0 |
2 kg
körte |
53 |
0.4 |
0.3 |
12 |
2.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A citrom héját lereszeljük és egy lábosba tesszük, majd a meghámozott, kicsumázott és kisebb darabokra vágott körtét rádobjuk, ráöntjük a citrom kicsavart levével elkevert fél deci vizet. Takarékon addig melegítjük, amíg levet enged, majd nagylángon, kevergetve felforraljuk. Ha a körte kezd szétesni belekeverjük a befőzőcukrot és ha feloldódott, újraforrás után a lángot kikapcsolva belekeverjük az őrölt fahéjat, szegfűszeget és a tartósítót. Még forrón előmelegített üvegekbe töltjük, lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)