Paradicsomlé télire
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
kávéskanál
nátrium-benzoát |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
10 kg
paradicsom |
22 |
1 |
0.2 |
4 |
1.8 |
0 |
1/2 dl
vodka |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A paradicsom sérült részeit és a csumáját kivágjuk, majd paradicsompasszírozón áteresztjük. Felforraljuk, majd ízlés szerint hígabbra vagy sűrűbbre főzzük. Csírátlanított üvegekbe merjük. A vodkában feloldott tartósítószerrel, átitatott celofánnal borítjuk, majd a csavaros tetőt rátéve, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Paradicsomlevesnek, töltött paprikának, koktéloknak vagy ivólének használjuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)