Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 282 találat

Okroska

A lehűtött főtt húst és a meghámozott friss uborkát felkockázzuk, a zöldhagymát apró karikára vágjuk, és a sóval addig törjük, amíg levet nem ereszt. A tojásokat keményre főzzük, feldaraboljuk, vagy vékonyan felszeleteljük. A ... tovább

Nyers gombasaláta

A megtisztított gombát vékonyan szeleteljük fel és forgassuk össze a fűszerekkel és a citrom kicsavart levével. Letakarva tegyük hűtőbe. Három óra múlva csepegtessük le, a levét tegyük félre. A mustárból, a tejszínből és az ... tovább

Mustáros borjú párizsi bundában

A karajt gyengéden verjük ki, majd sóval és borssal hintsük meg és vékonyan kenjük meg mustárral. 15 deka lisztből, a tojásból és a tejből, kevés sóval, keverjünk palacsintatésztánál kicsit sűrűbb tésztát. A húst forgassuk ... tovább

Vadkacsa egyben sütve

A lereszelt zöldséget. a kakukkfű és a majoránna felét, a feldarabolt fok-és vöröshagymát, némi sóval és borssal ízesítve összefőzzük, két liter vizet adva hozzá. Kihűtjük, majd az ecetet és a bort hozzáöntve elkeverjük. A ... tovább

Kapros-joghurtos halfilé majonézes krumpli salátával

Pácot készítünk 3 dl joghurt, 1 csokor apróra vágott kapor, 4 gerezd foghagyma nyomón átpréselt fokhagyma, só, bors (tetszés szerint) keverékéből. Ebbe mártogatjuk a halfiléket, majd 30 percig egy tányéron állni hagyjuk, hogy ... tovább

Arkansasi sült bab

Gyengén süssük meg a baconszeleteket egy nagy serpenyőben. Vegyük ki a szalonnát, majd a zsirban pároljuk át a finomra vágott hagymát, fokhagymát és paprikát, aki szereti az erőset, használhat chilit is. Öntsük hozzá a barbecue ... tovább

Mustáros-baconos csirkecomb diszkoszban

A csirkecombokat bevagdossuk. lehet 12 darab felsőcombot is használni. Bedörzsöljük, a finomra vágott hagymából, a zúzott fokhagymából, a mustárból, a sóból, a borsból és a borból kevert masszával. 10 percig állni hagyjuk, majd ... tovább

Herány tokány

Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük. A zsír felét serpenyőbe öntjük, majd a kis kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk benne. Rádobjuk a csíkokra vágott marhahúst és pörkölni kezdjük. Felöntjük a bor felével, ... tovább

Majonézes sárgarépasaláta

A sárgarépát vékony csíkokra vágjuk vagy zöldséggyalun legyaluljuk. Ízlés szerint hagyjuk nyersen vagy forrásban lévő, sós vízben főzzük egy-két percig. Ekkor lecsepegtetve hagyjuk kihűlni. Keverjük össze az öntet ... tovább

Lazacos tortilla

A mézet, a tejfölt, a mustárt, a durvára tört borsot, a finomra vágott kaprot és némi sót keverjünk simára és hűtsük be. Tálalás előtt a tortillákat, láng fölött, melegítsük fel, majd a mártással vékonyan megkenve, a ... tovább