Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt ... tovább
2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk ki ne fusson. Majd az olajat és a maradék tejet meglangyosítjuk és feloldjuk benne a sót és a lisztet hozzákeverve, ... tovább
A kekszet kis darabokra tördeljük, közben a tejet megmelegítjük, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, leöntjük vele a kekszdarabokat és jól összekeverjük. A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a petrezselymet és a ... tovább
A megolvasztott vajban a lisztet megpezsgetjük és apránként hozzáadjuk a forró tejet, majd a tűzön addig keverjük tovább, míg a massza elválik az edénytől meg a fakanától, ekkor belekeverjük a tojássárgákat, majd sóval, borssal, ... tovább
A hagymát és a zellert meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk. A karottát megtisztítjuk, megmossuk és szintén nagyobb kockákra aprítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra itatjuk. besózzuk, megborsozzuk. ... tovább
A bőrös, csontos malackarajt, bőrös részével lefelé egy percig forró vízbe fektetjük. A bőr kifehéredik és jól vághatóvá válik. Szeletnyi vastagságban keresztben és hosszában bevagdossuk. A tepsibe tesszük a félfőre vágott ... tovább
Kanálnyi vízzel feltesszük a cukrot, amikor barnulni kezd rádobjuk a félfőre vágott hagymát. A mikor a hagyma összeesett belekeverjük, az előzetesen meghámozott és kis kockára vágott, felhasználásig citromos vízben tartott ... tovább
A mangót és az almát feldaraboljuk, majd a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott chilit és a fűszereket beleszórva főzni kezdjük, amikor sűrűsödni kezd, beleöntjük az ecetet és rövid forralás után üvegekbe merjük. ... tovább
A fűszereket a felforrósított ghíbe szórjuk, majd néhány percig sütjük. Rádobjuk a kicsumázott és kis darabokra vágott almát, a zúzott fokhagymát és addig pároljuk, amíg rövid lére sül. Ekkor botmixerrel pürésítjük, majd ... tovább