Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Tepsis burgonya

A megtisztított burgonyát hajóba vágjuk és forró sós sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő egy tepsibe öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és beleforgatjuk a leszikkadt burgonyát. ... tovább

Rizsfelfújt aszalt barackkal

2 deci vizet felforralunk, egy csipet sóval és beleöntjük a rizst, ha a rizs a vizet felitta ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd kevergetve 5 percig főzzük, ekkor szorosan lefedjük, a lángot kikapcsoljuk és hűlni hagyjuk. Amikor már ... tovább

Gyümölcssaláta

Az erdei gyümölcsöt leöntjük a likőrrel, megszórjuk a citrom lereszelt héjával és megcsepegtetjük a kicsavart levével, így hagyjuk kiolvadni. A banánt és a kiwit meghámozzuk, majd az őszbarackbefőttel együtt kis kockára vágjuk. ... tovább

Kápiás rukkolasaláta

A hozzávalókat kis kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk és az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. A hagyma és a paprikakockákat egy tálba tesszük, közvetlenül a tálalás előtt ráöntjük az ... tovább

Erdeigomba mártás

A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem. A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei ... tovább

Sertéspecsenye

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk és kibélelünk vele egy serpenyőt. A kissé vastagabbra vágott, sózott, borsozott hússzeleteket ráterítjük. Ráöntünk, annyi vizet, amennyi majdnem ellepi, majd rászórjuk a fűszereket, a ... tovább

Rizi-bizi

Vastag falú edényben olajat melegítünk, a rizst beleöntjük és folyamatosan kevergetve, addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Ekkor felöntjük annyi vízzel, mint a rizs térfogatának a kétszerese. Sózzuk, borsozzuk, majd nagy ... tovább

Rósejbni

RÓSEJBNI (főnévi igenévi alak): Az étkezéskultúra körében használt kifejezés (teljes mondatban: "Elmegyek rósejbni."). Jelentése: az illető sültkrumplival degeszre zabálja magát. Na ez szép, elnézést, ezt az netről szedtem, ... tovább

Pizza olasz módra

Az egész procedúra előtt a kemencében tüzet rakunk, mire eljön a sütés ideje készen álljon. Közben lehet készíteni a pizzát. Az élesztőt 150ml langyos vízben egy csipet cukorral felfuttatjuk (kb. 15 perc). A lisztet és a sót ... tovább

Hőkőn sült perec

Az élesztőt két dl langyos, cukros tejben megkelesztjük, és a megszitált liszt közepébe kis mélyedést készítünk. Az élesztős tejet beleöntjük. Kevés lisztet hozzákeverünk, és kovászt készítünk. Tegyük meleg helyre. A ... tovább