| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 evőkanál olívaolaj | 901 | 0 | 99.6 | 0 | 0 | 0 |
| 2 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor metélőhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 csokor bazsalikom | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 fej lilahagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 doboz rukkola | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 db kápia paprika | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A hozzávalókat kis kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk és az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. A hagyma és a paprikakockákat egy tálba tesszük, közvetlenül a tálalás előtt ráöntjük az összerázott öntetet és beleforgatjuk a rukkolát. Fontos hogy minden hozzávaló hideg legyen és csak tálalás előtt keverjük össze, mert a rukkolalevél megfonnyad.