Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kápiás rukkolasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Meleg nyári napokra, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Savanyú, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
4 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat kis kockára vágjuk, a zöldfűszereket finomra aprítjuk és az öntet hozzávalóit egy kis üvegben jól összerázzuk. A hagyma és a paprikakockákat egy tálba tesszük, közvetlenül a tálalás előtt ráöntjük az összerázott öntetet és beleforgatjuk a rukkolát. Fontos hogy minden hozzávaló hideg legyen és csak tálalás előtt keverjük össze, mert a rukkolalevél megfonnyad.
Előételnek vagy grillhúsokhoz köretnek adjuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)