Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Patisszon csőben sütve

A reszelt sajt kétharmadát, a tejfölt, a tojást, a zúzott fokhagymát és a fűszereket dolgozzuk sima masszává. Egy kivajazott, liszttel meghintett tepsibe rétegezzük a megtisztított, vékony szeletekre vágott patisszont és a sajtos ... tovább

Patisszonkosár

A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, majdnem puhára főzzük. Kivéve lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A főzőlevében először a vékony ... tovább

Csőben sült brokkoli

A rózsáira szedett brokkolit, sós vízben roppanósra főzzük. A vaj feléből, a lisztből és a tejből besamelt főzünk. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe szórjuk a lecsepegtetett brokkolit és leöntjük a ... tovább

Brokkolisaláta

A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A ... tovább

Brokkolis rakott tészta

A tésztát, lehetőleg durum tészta legyen, előírás szerint megfőzzük, nem baj ha kicsit keményebb marad a szokottnál, hiszen a sütőben tovább puhul. A sajtokat lereszeljük és összekeverjük. A brokkolit rózsáira szedjük és a ... tovább

Brokkolis omlett

A brokkolit rózsáira szedjük és a szárát felkarikázzuk. Sós vízben roppanósra főzzük. A tojást sóval, borssal felverjük és beleforgatjuk a lecsepegtetett brokkolit. Nagy, sütőálló serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a ... tovább

Rakott brokkoli

A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és sós vízben roppanósra fűzzük. A rizst megpároljuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olaj felén megpároljuk, majd rádobjuk a kis kockákra vágott párizsit, a zúzott fokhagymával, ... tovább

Majonézes padlizsánkrém

A padlizsánt megszurkáljuk és forró sütőben egyszer megfordítva, a héját feketére sütjük. Tíz percre zacskóba tesszük, majd a héját lehúzzuk és a csumáját eltávolítjuk. A botmixer poharába dobjuk a fokhagymával együtt és ... tovább

Csőben sült padlizsán

A padlizsánok csumáját levágva felkarikázzuk és besózva állni hagyjuk, fél óra múlva lecsöpögtetjük és 3 evőkanál olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Amíg áll a padlizsán a finomra vágott vöröshagymát 2 ... tovább

Rántott padlizsán

A padlizsánokat keresztben, centis szeletekre vágjuk és besózzuk. Fél óra állás után letörölgetjük, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban, mindkét oldalát pirosra ... tovább