Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Őznyárs

Az őzgerincet kockára vágjuk és az apróra vágott fokhagymával, rozmaringlevelekkel és borssal elkevert olajban pácoljuk egy éjszakát. Másnap a húsról eltávolítjuk a fokhagyma és rozmaringdarabokat, majd a szalonnával, a darabolt ... tovább

Kapri mártás

A vajat felolvasztjuk és megpezsgetjük benne a lisztet, beleöntjük a bort és az alaplevet. Körülbelül a felére beforraljuk, fűszerezzük, belekeverjük a kaprit, a leve nélkül és a tejszínnel felöntve összeforraljuk, végül a ... tovább

Zöldbors mártás

A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok ... tovább
cimkékMártások, Meleg, Csípős, Sós

Hercegnő burgonya

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi puhára főzzük. A burgonyát leszűrjük és 2-3 percre visszatesszük a lángra, hogy szikkadjon, majd rádobjuk a vajat és hagyjuk ráolvadni. Ha ... tovább

Töki pompos

A langyos vízben a cukor és némi liszt hozzáadásával felfuttatjuk az élesztőt, majd a maradék lisztet, a sót és az olajat hozzákeverve rugalmas tésztát gyúrunk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen, háromnegyed óra alatt ... tovább

Görög töltött paprika

A paradicsomokból vágjunk 8 nagy karikát, a többit vágjuk kockára. A mozzarella felét is kockázzuk fel. A húst ledaráljuk és összekeverjük az előzőleg hideg vízben megáztatott, majd alaposan kicsavart zsemlével, a fűszerekkel, a ... tovább

Vegán töltött paprika

A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük. Az apróra ... tovább

Bodzapalacsinta epermártással

A bodzavirágokat alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. A hozzávalókból a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát készítünk. Egyenként belemártjuk a bodzavirágokat és virágzattal lefelé bő, középforró olajba tesszük, majd a ... tovább

Epermártás

A cukrot serpenyőben pirítsuk barnára, öntsük rá a vörösbort. Ha a vad forrás megszűnt, dobjuk bele a megtisztított epret és egy darabka fahéjat. Kevergetve pároljuk a nekünk megfelelő sűrűségűre, esetleg az eperszemek egy ... tovább
cimkékMártások

Narancsos epermártás

A narancsokat gondosan megmossuk és sárga héjukat vékonyan lehámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben öt percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. A narancsok levét kifacsarjuk és a fehérborral együtt lábosba öntjük. A ... tovább