Narancsos epermártás
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
1/2 dl
narancslikőr |
? |
? |
? |
31 |
0 |
0 |
1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
2 db
narancs |
41 |
0.6 |
0.2 |
8.5 |
2.2 |
0 |
60 dkg
eper |
39 |
0.9 |
0.6 |
7.2 |
0.8 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A narancsokat gondosan megmossuk és sárga héjukat vékonyan lehámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben öt percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. A narancsok levét kifacsarjuk és a fehérborral együtt lábosba öntjük. A megtisztított, esetleg kisebb darabokra vágott, eperrel felfőzzük, a cukorral és csipetnyi sóval ízesítjük. Kellő sűrűségűre főzzük, az epret kissé össze is törhetjük. Végül belekeverjük a leszűrt narancshéjat és a narancslikőrt.
Habgaluskákhoz, gombócokhoz, hidegen tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)