Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsos epermártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Gyümölcsök, Hideg, Édes
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1/2 dl narancslikőr ? ? ? 31 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
60 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsokat gondosan megmossuk és sárga héjukat vékonyan lehámozzuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízben öt percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. A narancsok levét kifacsarjuk és a fehérborral együtt lábosba öntjük. A megtisztított, esetleg kisebb darabokra vágott, eperrel felfőzzük, a cukorral és csipetnyi sóval ízesítjük. Kellő sűrűségűre főzzük, az epret kissé össze is törhetjük. Végül belekeverjük a leszűrt narancshéjat és a narancslikőrt.
Habgaluskákhoz, gombócokhoz, hidegen tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)