Vegán töltött paprika
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 evőkanál
méz |
327 |
0.4 |
0 |
81 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1/2 csokor
zellerzöld |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 evőkanál
teljes kiőrlésű liszt |
331 |
10.7 |
1.9 |
71.5 |
9.9 |
0 |
3 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
10 dkg
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
2 evőkanál
szójaízesitő fűszerkeverék |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
1 fej
vöröshagyma |
40 |
1.2 |
0.1 |
8.3 |
3.1 |
0 |
1 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
10 dkg
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
15 dkg
szójagranulátum |
332 |
47 |
2 |
31 |
3 |
0 |
8 db
zöldpaprika |
20 |
1.2 |
0.3 |
3 |
2 |
0 |
1 teáskanál
pirospaprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A szójagranulátumot, egy evőkanál szójaízesítővel fűszerezett vízbe beáztatjuk két órára. A paprikák csumáját levágjuk és belülről megtisztítjuk. a rizst térfogatának megfelelő mennyiségű vízben előfőzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon pirítsuk meg, vegyük le a lángról és pár perc hűlés után keverjük bele a pirospaprikát és a szójaízesítőt, majd ha már langyos forgassuk össze a lecsepegtetett szójával, a rizzsel és a tojással, ízlés szerint fűszerezve nem túl szorosan tömködjük a paprikákba. A paradicsompüréhez adjunk egy liternyi vizet, dobjuk bele a csokorban hagyott zellerzöldet és a paprikákat beletéve fedő alatt, takarékon főzzük puhára. Végül a paprikákat kivéve és a zellert kidobva, a főzőlevet rántsuk be, a maradék olajból és lisztből készült rántással. Forraljuk össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mézzel édesítsük, majd a paprikákat visszatéve melegítsük össze és tálaljuk egy-egy zellerlevéllel vidámítva.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)