Zöldbors mártás
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 4 evőkanál
zöldbors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
Worcestershire mártás |
0 |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
mustár |
169 |
5.7 |
6.4 |
22 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
paradicsompüré |
110 |
5 |
1 |
20 |
0.9 |
0 |
| 2 dl
húsalaplé |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
| 2 evőkanál
konyak |
246 |
0 |
0 |
1.7 |
0 |
0 |
| 1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok kialudtak öntsük fel húsalaplével és keverjük bele a Worcester-szószt és a mustárt, kevergetve forraljuk be a felére. A tejszínnel felöntve enyhe sűrűsödésig forraljuk, a vajat csak közvetlenül tálalás előtt keverjük bele. A sózással bánjunk csínyján, mert a Worcester is sós.
Hirtelensült vagy grillezett vörös húsok mellé ajánlom.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)