Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Ranchero szósz

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál chilipor 0 0 0 0 0 0
2 kávéskanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál oregánó 0 0 0 0 0 0
20 dkg chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajban barnára sütjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megsózzuk. Jól átpároljuk, hozzáadjuk a kimagozott és kockára vágott zöld chilit, ezzel is pároljuk pár percet, majd belekeverjük a fűszereket és beleöntjük a paradicsomkonzervet és egy deci vizet. 20-25 perc alatt, időnként megkeverve sűrűre főzzük. Végül botmixerrel pépesítjük és belekeverjük a finomra metélt korianderzöldet.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)