Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kreol mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldpaprika  20 1.2 0.3 3 2 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 szál zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 kávéskanál Tabasco mártás ? ? ? ? ? ?
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
1 doboz hámozottparadicsom-konzerv ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
3 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál Kreol fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy evőkanál vajat az olajjal hevítsünk fel. Pirítsuk át benne az apróra vágott zöldségeket, az újhagyma kivételével. Adjuk hozzá a paradicsomkonzervet a levével együtt. Süssük össze, majd öntsük fel az alaplével és dobjuk bele a finomra metélt hagymát. Takarékon forraljuk sűrűre, végül keverjük bele a paradicsompürét és ízlés szerint sózva, a tűzről levéve forgassuk bele a maradék vajat.
Grillezett sertés vagy marhahúshoz, csirkéhez, zöldségekhez, tenger gyümölcseihez pompás.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)